Blog

Voor als je echt even goed wil lachen

De term lachgas zal niet onbekende in de oren klinken. Dit goedje wordt erg vaak gebruikt onder de jongeren in ons land. Veel jongeren pakken tijdens het uitgaan toch wel een keer een ballon. Dat mensen dit doen is vrij makkelijk voor te stellen, het is namelijk zo dat er bij normaal gebruik erg weinig nadelen of bijwerkingen zitten aan de gassen uit deze ballonnetjes. Misschien wil jij ook wel lachgas kopen maar ben je nog niet zo goed geïnformeerd over de effecten. In dit artikel laten we alles zien wat jij moet weten voordat je ook lachgas kunt kopen!

Lachgas kopen – het ontstaan

Lachgas is eigenlijk maar een raar soort gas. Vroeger hadden de mensen het niet in huis, toen kwam je het gas alleen tegen in de medische wereld gebruikt om mensen te verdoven. Zo werd het regelmatig gebruikt bij de tandarts. Echter kwam men er al snel achter dat je het ook zo kunt gebruiken om toch wel een raar gevoel van te krijgen. Toen is er een verschuiving gekomen van het gebruik, na een tijdje begonnen de mensen ook de patronen van de slagroomspuit te inhaleren. Langzaam aan is dit echt een rage geworden.

De effecten van het gas

De ‘high’ van lachgas duurt in tegenstelling to andere drugs maar heel kort. Het is zo kort dat je in de meeste gevallen vaak al wel na 30 seconden nuchter begint te worden. Hierdoor is dit een soort drugs die op feestjes zeer vaak gebruikt wordt, je wilt nu eenmaal niet tijdens het hele feestje wankel op de benen staan. Wanneer je het gebruikt zal je even licht in je hoofd worden, de ledematen voelen een beetje slap en alles lijkt net even wat trager te gaan. Eigenlijk alsof je dronken bent.

Ga niet aan de haal met combinaties

Het is niet verstandig om lachgas te combineren met andere soorten middelen, dus ook niet met alcohol. Door deze combinatie zou je zomaar een te grote high kunnen krijgen, hier zit je natuurlijk niet echt op te wachten. Doe het een beetje rustig aan als je lachgas wilt kopen. Lachgas kopen is niet strafbaar in Nederland. Je kunt het dan ook prima gebruiken, zolang je het maar een beetje veilig doet.

Geef een reactie