Shopping
Blog

Givenchy: luxueus en casual chique

Het is een merk dat niet meer weg te denken is uit de fashionwereld: Givenchy. Het Franse high-fashion merk is elk seizoen opnieuw te zien op de catwalk met de mooiste creaties. Givenchy is een erg luxe merk met aandacht voor detail en strakke lijnen. Door de unieke stijl en ontwerpen krijg je de mooiste creaties van een erkend haute couture-merk. Naast kleding heeft het merk ook schoenen, tassen, parfum en make-up. Met winkels en verkooppunten over de hele wereld, kan iedereen aan een item van Givenchy komen.

Oprichting

Hubert de Givenchy, de oprichter van Givenchy, openende voor het eerst de deuren in 1952. Hij was geïnspireerd door zijn moeders modetijdschriften. Hubert was pas 17 jaar oud toen hij al werkzaam was voor bekende couturiers in Parijs. Zijn eerste couturecollectie bestond uit lichte rokjes en blouses met pofmouwtjes. Dit werd ‘de Séparables’ genoemd en werd gemaakt van ruwe stoffen. Later werden de modellen pas definitief gemaakt van mooiere en duurdere materialen. Hiermee legde hij de grondslag voor de stijl die ‘casual chic’ heet. De grootste muze van Givenchy is de actrice Audrey Hepburn. Zij droeg altijd zijn creaties in zowel films als in het dagelijks leven.

Kleding en tassen

De kleding van Givenchy is niet goedkoop. Voor een simpel zwart T-shirt met het logo erop gedrukt, betaal je al ongeveer 300 Euro. Maar dan heb je wel een echt designeritem. Givenchy kenmerkt zich door de grote effen vlakken in de kleuren rood, blauw of zwart. Givenchy gebruikt weinig printjes, waardoor de kleding erg neutraal oogt. Dit is het ‘causal chique’ beeld dat zij willen uiten. Een favoriet van mij een zwarte jurk met panterprint kanten mouwtjes. Super chique, maar toch niet te opvallend, waardoor je het voor meerdere gelegenheden kan dragen. De Tassen van Givenchy zijn ook vaak ontworpen in één kleur. De modellen zijn vrij eenvoudig, maar toch chique. Het is dus ideaal te combineren bij elke outfit.

Parfum

In 1957 lanceerde Givenchy ook zijn eerste parfumdivisie. L’Interdit is een bekend parfum wat een ode is aan de gedurfde vrouwelijkheid. Het is bedoeld voor vrouwen die zichzelf niks verbieden en geen regels hebben. Het is een ware tribuut aan het feminisme. Het bevat ingrediënten als witte bloemen, jasmijn en oranjebloesem. Live Irrésistible is een vrouwenparfum die staat voor blijheid en onweerstaanbaarheid. Het is een kruidig en fruitig bloemengeur. Het verhaal erachter is dat je maar één keer leeft en dat je dus het maximale uit het leven moet halen. Er zit o.a. exotische ananas en kruidige roos in.

Geef een reactie