fiets huren op texel
Blog

Fiets huren op Texel! Alles dat je moet weten

Nog een blog over heerlijk fietsen! Dit keer op Texel: een van mijn favoriete vakantiebestemmingen in eigen land.

Op de boot naar Texel merk je het altijd al snel: we zijn er eindelijk even tussen uit. Texel staat garant voor ruimte, rust en leuke activiteiten! Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Het strand is maar liefst 30 kilometer strand. Hierdoor is Texel het ideale eiland voor strandliefhebbers.

Natuurlijk ga je niet naar Texel om de hele dag op het strand te liggen. Eén van de populairste activiteiten is fietsen. En niet voor niets, want op de fiets zie je het meeste. Zon in je gezicht en wind in de rug en je geniet het meest van al het moois dat Texel te bieden heeft.

Fiets huren op Texel of zelf meebrengen?

Ga je fietsen op Texel dan heb je de keuze om zelf je fiets mee te brengen of een fiets te huren. Beiden hebben hun voordelen. Breng je je eigen fiets mee, dan weet je precies wat je hebt. Je kent je eigen fiets het beste en deze is afgesteld op jouw lichaamslengte. Een retourticket voor de boot kost slechts vijf euro, om de kosten hoef je het niet te laten. De veerboten naar Texel beschikken over voldoende stallingsruimte om je fiets te stallen.

Wil je niet slepen met je eigen fietsen? Dan is fietsen huren op Texel een goed alternatief. Om de kwaliteit van de fietsen hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken: huurfietsen zijn hooguit een paar jaar oud en worden goed onderhouden. In de wintermaanden krijgen alle fietsen een grote onderhoudsbeurt. In april, wanneer de eerste toeristen zich weer laten zien, zijn alle fietsen weer in topconditie. Je fietst daarom altijd op een goede fiets. Mocht je onverwachts met pech langs de weg komen te staan, dan is één telefoontje naar de verhuurder voldoende om de fiets gratis om te ruilen voor een nieuwe fiets. Over service gesproken: kom je met een grote groep naar Texel? Dan is bezorging van de fietsen naar je accommodatie vaak mogelijk. Net zo gemakkelijk!

Centraal op Texel liggen de plaatsen Den Burg en De Koog. Beide plaatsen zijn populaire toeristenplaatsen. Beide plaatsen bieden voldoende faciliteiten voor het huren van een fiets op Texel.

Verken het eiland op een elektrische fiets

Ga je een fiets huren op Texel? Overweeg dan een elektrische fiets. Want de leukste manier om Texel te verkennen is per fiets. Je komt op plekken die niet met de auto te bereiken zijn. Met ruim 140 kilometer aan fietspaden heb je voldoende ruimte om ontspannen te fietsen, zonder hinder te ondervinden van andere fietsers. Verken de duinen en fiets via de Waddendijk van de haven van Oudeschild naar de vuurtoren bij De Cocksdorp. Met een elektrische fiets heb je voldoende power om het eiland rond te fietsen. Blijf je langer op het eiland? Bij je elektrische fiets krijg je gratis een acculader mee. Hiermee kan je ’s avonds je accu weer opladen, zodat je de volgende dag vol nieuwe energie verder kunt fietsen op Texel!

Geef een reactie