Ethernet kabel
Blog

Ethernet kabel: is dat niet heel erg ouderwets?

In dit draadloze tijdperk denk je eigenlijk nooit meer aan kabels.Toch? Je redt alles prima op de WiFi, daar heb je dus mooi geen kabel meer voor nodig. Toch is dat niet helemaal waar. Een ethernet kabel kan in sommige gevallen nog steeds uitkomst bieden. Door een ethernet kabel te gebruiken, die direct van je router naar je pc of je laptop loopt, zorg je voor een constante, zekere internetaansluiting. Wil de WiFi nog wel eens fluctueren, dat gebeurt met een ethernet kabel niet. De ethernet kabel is een één op één aansluiting, die niet gehinderd wordt door andere gebruikers.
Ethernet kabel

Voordeel van ethernet kabel ten opzichte van WiFi

WiFi is heel erg handig. Je kunt overal, altijd wel ergens online. Zonder kabel te hoeven gebruiken. Dat is natuurlijk ideaal. Je kunt dan altijd en overal op internet. Maar het nadeel van WiFi is dat er een limiet op zit. Hoe meer mensen gebruik maken van een bepaalde WiFi-spot, hoe trager het internet wordt. Dat is niet erg als je even een foto op je Facebook wilt zetten, maar moet je aan het werk, dan ga je je er toch aan storen. Een ethernet kabel is privé internet. De kabel loopt direct van de router naar jouw laptop of pc. Geen uitwaaiering van data, nee, alleen voor jou!

Nadeel van ethernet kabel ten opzichte van WiFi

Je kunt een ethernet kabel alleen gebruiken op een vaste plek. Je kunt de kabel niet even inpluggen in het restaurant waar je zit. Dus zo’n kabel beperkt je iets in je vrijheid. WiFi is altijd en overal beschikbaar, dat is het grote voordeel van WiFi. Maar de kwaliteit van de WiFi is lang niet overal hetzelfde. Jij moet dus voor jezelf de afweging maken wat voor jou het belangrijkst is. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om op kantoor gebruik te maken van de kabel. Je weet dan zeker dat je een constante flow hebt.

Ethernet kabel ligt in de weg

Nog een nadeel van een kabel is dat deze altijd wel in de weg lijkt te liggen. Nu is een ethernet kabel niks anders dan ander kabels op dat gebied, maar met een beetje planning kun je dit probleem prima omzeilen. Je kunt goed uitmeten en de kabel precies op maat maken. Zodra je dan op kantoor aankomt, kun je de kabel in je laptop pluggen. Na gebruik rol je de kabel weer op of leg je ‘m aan de kant.

Geef een reactie