goedkope elektrische fiets kopen
Blog

Goedkope elektrische fiets kopen – vijf gratis tips!

Welkom bij het eerste blog van Little Bunny! Met het artikel van vandaag duiken we gelijk in een van mijn favoriete onderwerpen: fietsen. En dan met name de elektrische fiets. Speciaal voor jou heb ik een aantal tips verzameld over de e-bike – dus duik in het artikel!

Nederland is een echt fietsland. Gezamenlijk zijn er meer dan 22 miljoen fietsen, waarvan een groot gedeelte elektrisch is. Hoewel de verkoop van gewone fietsen stagneert, groeit de verkoop van elektrische fietsen. Twee derde van de verkochte elektrische fietsen is inmiddels een elektrische fiets.

Vijf reden om een goedkope elektrische fiets te kopen

Twijfel je of een elektrische fiets iets voor jou is? Wij geven je vijf reden om een goedkope elektrische fiets kopen een goed idee is!

1.      Bespaar kosten met een elektrische fiets

Een goedkope elektrische fiets kopen heeft financieel veel voordelen. De aanschafprijs is hoger dan bij een gewone fiets, maar je bespaart veel geld op andere kostenposten. Laat je de auto bijvoorbeeld staan, dan bespaar je enorm veel geld op de brandstofkosten. Parkeerkosten en treinkaartjes behoren tot het verleden. Alleen hierop verdien je je aanschafkosten snel weer terug!

2.      Grote afstanden zijn geen probleem

Met name forenzen met grote reisafstand gaan vaak een goedkope elektrische fiets kopen. Wie namelijk verder van zijn werk weg woont doet er goed aan om een elektrische fiets te overwegen. Afstanden van 15 kilometer zijn op een elektrische fiets een fluitje van een cent. Wie verder dan 10 kilometer van zijn woonplaats werkt krijgt vaak een reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer. Met deze vergoeding is een goedkope elektrische fiets kopen nog aantrekkelijker, want je werkgever betaald je elektrische fiets in feite aan je terug. De calculerende forens zal natuurlijk zijn accu opladen op het werk, zodat de stroomkosten niet voor zijn of haar rekening zijn.

3.      Elektrisch fietsen is duurzaam

We hadden het er al kort over: een elektrische fiets is duurzamer dan een auto, brommer of scooter. Bovendien kan de accu van een e-bike ook gerecycled worden wanneer deze niet langer meegaat, zodat hier weer nieuwe grondstoffen uit gemaakt kunnen worden.

4.      Sneller op je bestemming

Hou je van uitslapen? Dan moet je zeker een goedkope elektrische fiets kopen! Een elektrische fiets heeft een elektrische ondersteuning tot 25 kilometer per uur. Hierdoor ben je veel sneller op je bestemming. Zo kan je iedere ochtend toch mooi 10 minuten langer slapen!

5.      Werk gratis aan je gezondheid

Het laatste voordeel is zeker niet de minst belangrijke. Ga je een goedkope elektrische fiets kopen, dan kan je je abonnement op de sportschool wel opzeggen! Iedere dag een half uur fietsen draagt bij aan een betere gezondheid. Je vermindert tijdens het fietsen de kans op hart- en vaatziekten, Diabetes type 2 en overgewicht. Tot slot werkt fietsen motiverend voor je humeur, zodat je altijd goedgehumeurd op je bestemming aankomt!

Geef een reactie