Blog

Hoe maak je een doosje?

Je kunt nog zoiets leuks voor iemand kopen, je maakt dat geschenk pas helemaal af als je het verpakt in een verpakkingsdoosje.  Met een verpakkingsdoosje, ook wel eens cadeausdoosje genoemd, krijgt elk cadeautje net iets meer uitstraling, zeker afgezet tegen inpakpapier.  Er is tegenwoordig een enorm aanbod aan verpakkingsdoosjes beschikbaar, doosjes die je tegenwoordig ook nog eens prima kunt personaliseren. Moet je dit echter zelf maken? En waar moet je allemaal op letten? Dit lees je in dit artikel

Een kleurrijk geheel; snoep in een transparante koker

Verpakkingsdoosjes heb je in alle soorten en maten en ook in allerlei vormen. Aanvankelijk werd vooral snoepgoed verpakt in de doosjes. Vaak werd gekozen van een transparante koker. Door de kleurrijke snoep ontstond zo een prachtig geheel. Gaandeweg echter, kwam men tot de ontdekking dat er met de verpakkingsdoosjes veel meer mogelijk was. En tegenwoordig kun je echt alles in een doosje laten verpakken. De cadeaudoosjes zijn er in tal van uitvoeringen en maten. Er kan wat dat betreft echt maatwerk geleverd worden. 

Er is een doosje voor elk cadeaus beschikbaar

Babykleertjes, sieraden, cadeaubonnen, snoepgoed en tijdschriften. Het zijn zomaar wat producten die je gemakkelijk in een verpakkingsdoosje weg kunt geven. En dan vergeten we er voor het gemak nog heel erg veel. Voor elk soort cadeaus is wel een doosje beschikbaar.  Geef je iemand sieraden, dan is het alom bekend een klein verpakkingsdoosje natuurlijk perfect. Geef je een cadeaubon weg of tijdschriften bijvoorbeeld, dan zou je eerder geneigd zijn gondeldozen te kopen.

Een verpakkingsdoosje geeft elke cadeau altijd meer cachet

Met gondeldoosjes sla je meer vliegen in één klap. Niet alleen heb je een heel fraaie verpakkingsdoos, met deze doos krijgt elk cadeau meteen meer cachet. De gondeldozen vouw je bovendien erg gemakkelijk open en je doet ze al even gemakkelijk dicht. De vorm van de doos biedt het cadeau ook nog eens extra bescherming. Met een sticker, corsage of een lintje kun je de gondeldoos ook nog eens prima personaliseren. Er zijn tegenwoordig ook bedrijven die je het gemakkelijk maken en voor jou een cadeau met verpakkingsdoosje versturen. Je kiest het cadeau en het doosje en het doosje wordt precies op de juiste dag verstuurd. Over ontzorging gesproken. 

Het verpakkingsdoosje heeft de rol van inpakpapier helemaal overgenomen. En dat niet alleen vanwege de uitstraling dus. Een doosje biedt het cadeaus ook altijd net iets meer bescherming vergeleken met papier. Alleen dat al zou ook een reden zijn om ook voor een verpakkingsdoosje te kiezen. Je hebt in elk geval keuze genoeg.

Geef een reactie