Blog

Tips voor als je net gaat beginnen met het gebruiken van make-up 

Tegenwoordig zie je oudere meisjes en vrouwen bijna altijd wel met iets van make-up op de deur uit gaan. Het is dan ook helemaal niet raar dat je er zelf ook over na zit te denken om het te gaan gebruiken. Make-up is iets wat je er een stuk mooier uit kan laten zien, maar als het niet goed is opgemaakt ook je look kan verpesten. Het is een vaardigheid die je moet leren en stap voor stap onder de knie moet krijgen. Daarom zijn hier een aantal tips voor beginnende make-uppers. 

 

Het aanbrengen van mascara

Bijna elke vrouw gebruikt als ze net make-up gaat gebruiken wel mascara. Het heeft een vergrotend effect en zit er snel mooi uit zonder dat het al te veel moeite kost. Je kunt kiezen uit een hoop verschillende soorten mascara. Zo heb je onder andere zwarte, bruine en waterproof mascara. Verder heb je verschillen in volume per mascara en heb je ook speciale mascara die een verlengend beeld geven.

 

Andere make-up voor je ogen

 Een ander veel gebruikte make-up variant is eyeliner. Je kunt met een klein potloodje een lijntje maken aan de bovenkant en eventueel ook de onderkant van je oog. Je kunt hierdoor je ogen meer laten opvallen en ze afschilderen tegen een wat ander contrast. Door met wat oogschaduw over de eyeliner heen te gaan zal het potlood niet meer uitlopen. Dit zal ervoor zorgen dat jij uiteindelijk een mooier eindresultaat zult zien. 

 

Het gebruiken van een lipgloss

Als je gaat kijken naar de meest natuurlijke gezichten met make-up zul je over het algemeen een paar soorten make-up tegenkomen. De meeste looks bevatten wel mascara en oogpotlood, maar lippenstift is ook iets wat niet te missen is in dit rijtje. Er zijn een hoop verschillende soorten lipgloss waar je uit kunt kiezen. Om erachter te komen wat voor lippenstift het beste bij je past zul je wel het een en andere moeten hebben geprobeerd. Er zijn een hoop soorten lippenstift die erg opvallend zijn, maar ook een hoop soorten die wel te zien zijn, maar meer voor normale gelegenheden gepast zijn. Ook kun je zelf met de dikte en grote van het aanbrengen van je lippenstift bepalen hoe extreem het eruit komt te zien. Ook dit zal niet voor iedereen hetzelfde zijn. Sommige meiden hebben van nature een dikkere lip dan anderen. Bovendien zullen smaken onderling erg verschillen. 

 

Het gebruiken van foundation

Als beginnend make-upper is het belangrijk om te weten dat foundation niet is bedoeld om je gezicht een andere kleur te geven. Foundation is voornamelijk bedoeld om bepaalde oneffenheden te verbergen en je huid egaal te laten overkomen. Zorg wel dat je een kleur kiest die goed op je huid aansluit.

Geef een reactie