Blog

Opnieuw de hype: Pokemon kaarten

Elke paar jaren komt er één woord weer terug in het nieuws: Pokemon. Al gaat het om een televisieserie, nieuwe videospelletjes die geregeld uitkomen of een kaartspelletje dat weer populair wordt. Voor iedereen die niet precies weet wat het is, kan het wat onduidelijk worden. Pokemon is op zoveel verschillende plekken zichtbaar, wat is het nou eigenlijk? En waarom zijn de Pokemon kaarten zo gewild?

Pokemon

Pokemon begon in 1995 in Japan. Het begon als een role- playing game voor de Game Boy, waarbij spelers met elkaar konden spelen. Sindsdien is het uitgebreid tot games voor verschillende gameconsoles van Nintendo, kaartspellen, manga’s, een langlopende televisieserie, verschillende films en een tijdschrift. Om dan nog niet te beginnen over de merchandise, zoals knuffels en kleding.

Pokemon draait om de zogenaamde fictieve wezens ‘Pokemon’s’. Deze lijken vaag op echte dieren, maar hebben speciale krachten en andere attributen. De bekendste is waarschijnlijk Pikachu, een knaagdier- achtig wezen die bliksem kan schieten. Over de decennia heen zijn er ongeveer 900 verschillende soorten Pokemons bedacht. Deze kunnen ook ‘upgraden’, om de wezens zo sterker te maken. Dit is belangrijk, omdat Pokemon draait om het gevangen nemen en het trainen van de wezens. Zo kunnen zij tegen andere Pokemons vechten voor sport. Dit is waar de spelletjes om draaien. In de anime- televisieserie wordt bijvoorbeeld Ash gevolgd op zijn reis om een ‘Pokemon Master’ te worden.

Pokemon kaarten

Pokemon kaarten zijn tegenwoordig weer in vele winkels te vinden en mensen van alle leeftijden sparen de kaarten. Het wordt niet altijd gespaard om het spelletje te kunnen spelen, zoals het bedoeld is. Er zijn veel mensen die het sparen om een collectie op te bouwen. Zij kunnen een Pokemon Collection Box of een Pokemon elite trainer box goed gebruiken. Deze hebben interessante of speciale kaarten in mooie bewaardozen.

Voor iedereen die het spel wel wil spelen zoals het bedoeld is: hier is een kleine uitleg. Het spel draait om het opbouwen van een deck. Dit bestaat uit drie verschillende soorten kaarten: de basis- kaarten, trainer- kaarten en energiekaarten. Stel met de kaarten een themadeck op rondom een thema van Pokemon. Er zijn twee spelers in een spel. Beiden worden gezien als trainer en zij gaan de strijd tegen elkaar aan om de beste trainer te worden. Wanneer één trainer wint, dan krijgen ze een kaart van de tegenspeler. Wie als eerste de zes kaarten van de ander wint, die heeft gewonnen. Natuurlijk kunnen eigen spellen ook bedacht worden.

Op één Pokemon kaart, staat een hele hoop informatie. Zo wordt het Pokemon type beschreven, de HP- punten, het evolutie niveau van de Pokemon en enige speciale eigenschappen die zij bezitten, de zwaktes die het wezen heeft en informatie over de trainer.

Hopelijk zijn Pokemon en Pokemon kaarten zo duidelijk!

Geef een reactie