Blog

Kleed je woning leuk aan op deze slimme manieren

Zoek jij naar mooie meubels en materialen voor de aankleding van jouw woning? In deze blogpost lees je alles over het creëren van sfeer in je huis. Sfeer in een woning is zeer belangrijk. Het draagt voor een groot deel bij aan het woongenot dat je ervaart in je huis. Zeker in de herfst en winter komen mensen erachter dat ze eigenlijk wel wat meer sfeer en karakter willen toevoegen aan bepaalde ruimtes. Dit komt omdat men dan meer in huis is te vinden dan bijvoorbeeld in de zomer. Mist jouw woning sfeer en weet je niet goed hoe je dit kunt veranderen? Lees dan snel verder!

Meer sfeer in je badkamer of woonkamer

Lig jij graag lekker lang in bad, maar mist jouw badkamer een gezellige sfeer? Denk er dan eens over na om je wanden te bekleden met het materiaal beton cire. Beton ciré laten leggen wordt gedaan door de experts aangezien dit een klusje is dat een bepaalde mate van kennis vereist. Beton cire wordt ook wel sierbeton genoemd. Het materiaal bestaat uit twee componenten, namelijk cement en een verharder. Het materiaal is prima te gebruiken in je badkamer aangezien het watervast is. Dit wordt onder andere bereikt door de werkzame bestanddelen in het materiaal. Beton cire wordt in vegende bewegingen aangelegd waardoor echt elke wand of vloer een uniek uiterlijk krijgt.

Ook kun je het materiaal aanbrengen in je woonkamer, in je keuken en bijvoorbeeld als bekleding van je open haard. Kijk eens bij Betoncire vloeren via Woonbeton.nl voor alle opties. Beton cire is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Grijstinten zijn een zeer populaire optie bij veel mensen. Erg leuk bij een industriële woning bijvoorbeeld. Ga jij liever voor warmere kleuren? Ook dan kun je met dit materiaal uit de voeten. Beton cire is namelijk ook verkrijgbaar in bruin en vele zandtinten. Soms zie je dit materiaal zelfs in het groen. Genoeg keuze dus!

Maak elke ruimte af met het juiste licht en accessoires

Nog een manier waarop je gelijk meer sfeer krijgt in een ruimte is door gebruik te maken van de juiste verlichting. Je hebt natuurlijk praktisch licht. Dit is bijvoorbeeld een grote lamp boven je keukentafel of aan je plafond. Maar een echte sfeermaker is de kleinere verlichting. Ga voor een lamp die je gemakkelijk kunt laten dimmen. Ook heb je tegenwoordig vele slimme lampen die je kunt aanpassen op kleur en felheid. Erg leuk om mee te spelen in je interieur. Ook kun je gebruik maken van kaarsen. Dit scheelt bovendien ook nog eens in je energierekening! En dat is tegenwoordig een zeer fijn idee.

Geef een reactie