Blog

5 onmisbare dingen voor in jouw magazijn

Heb je een eigen magazijn? Dan is het slim om te kijken hoe je het beste deze kan indelen, overzicht te hebben in in- en uitgaande goederen en wat de indeling van je magazijn is. Er komt dus veel kijken wanneer je een magazijn hebt. Om je magazijn zo efficiënt mogelijk in te richten en te kunnen gebruiken is het handig om een aantal dingen aan te schaffen en bepaalde processen goed in te regelen. Het is slim om te kijken waar je op dit moment tegenaan loopt en hoe je deze elementen kan oplossen of zelfs kan elimineren.

Juiste verpakkingen

Wanneer je een magazijn hebt en je verstuurd verschillende producten de deur uit, is het slim om te kijken wat soort verpakkingen je gebruikt. Heb je standaard producten die je gewoon in kartonnen doosjes kan verpakken of heb je bijvoorbeeld posters die je niet wil vouwen/kreukelen? Dan is het slim om kartonnen kokers te gebruiken. Zo is het per product verschillend welke producten je wel/niet kan gebruiken in verschillende verpakkingen. Daarnaast is het slim om te kijken hoe jij jouw pakketjes zo goed mogelijk kan beschermen. Het is namelijk belangrijk dat pakketjes heel aankomen bij je klanten. Je kan dit oplossen door bijvoorbeeld bubbeltjesplastic te gebruiken of door duurzaam karton erin te leggen waardoor het zowel beschermt tegen schokken en ook nog is duurzaam is.

Logische logistiek

Het is niet handig als je als net al je inkooporders aan het verwerken bent en ondertussen ook nog alle uitgaande orders binnen een half uur moet afwerken. Een logische logistiek proces is daarom van essentieel belang. Je kan dit regelen door een goede planning te gebruiken. Zorg dat je de dag helemaal indeelt zodat je in verschillende shifts werkt. Wanneer je dit doet weet je zeker dat alles soepel verloopt en dat je niet in de knoop komt met bijvoorbeeld verschillende leveranciers en de verzendtijd van je pakketjes.

Automatiseren

Het automatiseren van je magazijn is van groot belang. Hoe minder mensen hoe minder kosten en hoe meer automatisering hoe duurzamer. Je kan dit bijvoorbeeld doen door je magazijn volledig te laten automatiseren. Je kan ook klein beginnen door bepaalde processen te automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het proces vanaf dat de klant een bestelling plaatst tot dat het binnenkomt in het magazijn. Je wil dat de bestellingen zo snel mogelijk binnenkomen en dat je in verschillende shifts direct je bestellingen door kan zetten en kan verzenden zodra de pakketjes worden opgehaald.

Geef een reactie