Blog

Op naar de sterren én daar voorbij!

Ik ben iemand die houdt van de wetenschap. Heb nooit echt contact gehad met hogere vormen van energie of spiritualiteit, maar net als iedereen heb ik ook vragen over het leven die de wetenschap ook nog niet heeft weten te ontrafelen. Sommige vrienden van mij zweren bij een medium of paragnost maar daar heb ik eens een slechte ervaring mee gehad. Ik zou het heus nog wel een keer willen proberen maar soms weet je gewoon na 1 hap. Nee ik houd niet van spruitjes.

Na bronnen en vrienden en familie te hebben geraadpleegd kreeg ik af en toe eens tips om bij een astroloog langs te gaan. Dat leek me wel interessant maar moest even verder onderzoeken wat dit precies inhield.

 

Wat is een astroloog?

Een astroloog is iemand die zich bezig houdt met  het verband tussen het lot van mensen en gebeurtenissen op aarde en de stand van de sterren.

 

Waar komt de term astrologie vandaan?

De eerste tekenen van astrologie zijn gevonden in Babylonië en zijn duizenden jaren geleden opgetekend. Ze beschreven de hemellichamen (sterren) en hun bewegingen, en dit verspreidde zich naar Egypte en India. In die tijd werd astrologie voornamelijk gebruikt om de toekomst, het wel of niet slagen van de oogst, e.d. te laten voorspellen. De bekendste astrologen zijn de wijzen uit het Oosten die je in de Bijbel tegenkomt, wanneer ze op zoek gaan naar Jezus omdat er een nieuwe ster aan de hemel is gekomen.

De indeling van de dierenriem en de 12 sterrenbeelden en de stand van de planteten in de hemel op dat moment zijn hierbij een leidraad. In het Westen wordt er over het algemeen de Westerse dierenriem of zodiak gebruikt (bijv, steenbok, vissen, schorpioen e.d.). In het Oosten worden de Vedische (Indiase) of Chinese zodiak gebruikt.

Net als de westerse astrologie werkt de Chinese astrologie met 12 sterrenbeelden, maar daar houdt de vergelijking wel op. Echte overeenkomsten met de Westerse tekens zijn er niet. De Chinezen gaan uit van een 'jaarteken' en ook elke maand wordt aan een dier toegewezen. Waar de Westerse astrologie met posities van planeten werkt, houdt de Chinese astrologie zich bezig met kalenders en maakt geen berekeningen voor planeetposities.

Ook de Maya's stonden bekend om hun berekeningen van de sterren. Helaas is daar buiten de Mayakalender niet veel over bekend, omdat de taal verloren is gegaan.

Astrologie wordt al eeuwenlang beoefend. De indeling van de dierenriem in 12 tekens dateert van de 5de eeuw v. Chr. De aller-oudste tekenen van astrologie zijn gevonden in 410 v. Chr. Op deze kleitablet stonden de twaalf dierenriemtekens vermeld. Deze dierenriemtekens worden in de huidige astrologie nog steeds gebruikt en kennen we onder kreeft, leeuw, maagd, enz.

 

Conclusie

Toen ik deze informatie wist te achterhalen ben een astroloog gaan bezoeken en het is bizar hoe zeer je karakter invloed heeft op de stand van de sterren en de planeten wanneer je bent geboren. Het brengt mij nu rust en en soms zelfs richting om te bekijken hoe de sterren mijn gemoedstoestand beïnvloeden. 

 

 

Geef een reactie